На фона на оттеглянето на Русия от зърнената сделка египетското

...
 
На фона на оттеглянето на Русия от зърнената сделка египетското
Коментари Харесай

Египет критикува Русия за оттеглянето от зърнената сделка

 

На фона на отдръпването на Русия от зърнената договорка египетското държавно управление успокои жителите, че разполага със ресурси от пшеница, съобщи Българска телеграфна агенция. Към момента стратегическият запас покрива петмесечното ползване на страната, съобщи министърът на снабдяването и вътрешната търговия Али Али Моселхи.

Той насочи рецензия към Русия, като съобщи, че египетската страна е недоволна от решението ѝ. По думите му превозът, логистиката и застраховката на товарите са най-засегнатите браншове.

Според него,  отдръпването ще има последствия за Египет и други африкански страни, свързани със усложнения импорт на пшеница. Моселхи чака 8% нарастване на интернационалните цени на стратегическата просвета.

„ Правителството ще поеме тази разлика и повишаването няма да се отрази на жителите “, сподели той.

Египет е почнал да подписва съглашения с Индия за импорт на пшеница и захар, като в това време се стреми да си обезпечи и други източници, измежду които Франция, Германия, Румъния, Съединените щати и България.

Доставките от локални производители са в размер на 3.8 милиона тона.

Египет, който е измежду най-големите вносители на пшеница на света, използва общо 18 милиона тона, от които 12 милиона са импорт съгласно данни от 2022 година.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР